Военноморската база отваря врати за децата
Военноморската база отваря врати за децата / Sofia Photo Agency, архив

„Ден на отворените врати”, посветен на Международния ден на детето, организират във Военноморска база Варна от 10:00 до 12:00 часа. Децата ще имат възможността да разгледат кораби и различни образци военна техника на въоръжение в базата. Желаещите да я посетят трябва да бъдат на Морска гара, където ще бъде осигурен катер за транспортиране до базата.

По повод 1 юни във Варна ще се състои и благотворителна инициатива в подкрепа на децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. От 11:00 до 19:00 часа в района на сцена „Раковината“ в Морската градина ще бъде разположен благотворителен базар с морски сувенири, лакомства и изненади, ръчно изработени от възпитаниците на Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“ и на Националния военен университет „Васил Левски“.

През целия ден на сцената ще се изявяват талантливи деца от самодейните колективи на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“, читалища, училища и детски градини от Община Варна. Най-добрите детски рисунки на асфалт ще бъдат наградени от Българския младежки Червен кръст.

От 17:00 часа концертна програма ще изнесе Представителният духов оркестър на Военноморските сили.

Благотворителният базар „Работилница за усмивки” се организира под патронажа на министъра на отбраната Аню Ангелов. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Фондация „Деца на Българската армия“.