Веселина Михалкова е новият арт директор на театъра
Веселина Михалкова е новият арт директор на театъра / netinfo

Актрисата Веселина Михалкова е новият арт директор на Драматичния театър „Стоян Бъчваров”. Тя ще изпълнява длъжността до обявяване на конкурс, съобщиха от пресслужбата на културната институция.

Родената във Варна актриса има редица роли в театъра. На сцената играе Абби в „Страсти под брястовете”, Ружа в „Урбулешка трагедия”, Берта в „Бремен”. Сред превъплащенията й са ролите на Мария в "Дванайста нощ", на Мадам Егревил в „Дамски шивач”, на Петранова в „Големанов”. За ролята си на Рада в „Зидарите и попа” през 1999г. печели наградата АСКЕЕР за поддържаща женска роля. Най-новата постановка, в която Михалкова участва, е  „Ричард III” на режисьора проф. Пламен Марков. В нея тя играе Кралица Елизабет.

Утре варненската трупа заминава за София, за да представи отново спектакъла от Шекспир в рамките на Софийския театрален салон. Актьорите ще излязат на сцената на Театър София на 24 март от 19 часа.

Постановката на Пламен Марков е отличена с 4 номинации за наградата ИКАР: за сценография и костюми на Мира Каланова, за авторска музика на Калин Николов, за главна мъжка роля на Стоян Радев и за майсторско техническо осъществяване.

Престижните награди на Съюза на артистите в България ще бъдат връчени на 27 март – Международния ден на театъра.