Варненци ще получат паркомясто в синята зона срещу четири документа
Варненци ще получат паркомясто в синята зона срещу четири документа / netinfo

Четири документа ще трябва да представят живущите в района на „синята” зона, за да получат стикер за преференциално паркиране. Това са документи за самоличност, за собственост на автомобила и за собственост на имота, попадащ в тази зона. Получателят на стикера ще трябва да представи и удостоверение, че няма задължения към общината. Последният документ се изважда в сградата на Изчислителния център, съобщиха от пресслужбата на „Паркинги и гаражи”.

Хората, които не са собственици на автомобила или на имота, но същевременно живеят на територията на „синята” зона и ползват колата като своя собственост, ще трябва да удостоверят това със съответните документи.

Вече работи и сайтът на „Паркинги и гаражи”, чийто адрес е www.parkingiigaraji.bg.  От него хората ще могат да се информират за условията и регламента на синята зона. Те ще имат възможност да се обаждат и в call центъра на дружеството на телефон 052 466 666.

Варненците, живеещи в района на синята зона и съответно ползващи се с преференции за паркиране, могат да се обърнат към служителите на „Паркинги и гаражи” в офиса на дружеството на ул. „Ал. Рачински” № 29. Телефонът там е 052 460 555.