/ iStock/Getty Images
Предвидена е културна програма в традиционния литературен кът и в шатрите на участниците
От 31 юли до 9 август Варна отново ще е домакин на "Алея на книгата", съобщиха организаторите от асоциация "Българска книга".

Община Варна със съобщение от отдел „Дейности по защита на населението“

В 11-ото издание на изложението ще участват над 50 български издателства и книгоразпространители. Те ще представят своите заглавия в пешеходната част на бул. "Сливница" - от хотел "Черно море" до Фестивалния и конгресен център, всеки ден от 10:00 до 22:00 часа.

Предвидена е културна програма в традиционния литературен кът и в шатрите на участниците. "Пощенска кутия за приказки" представя разказите на Никола Крумов с участието на Ники Станоев - на 1 август.

Същият ден е представянето и на "Водните лилии на паметта" на поета е преводач Хайри Хамдан, носител на световни литературни награди в Египет, Саудиска Арабия и Палестина, както и на награда "Перото" за превод, и наградата на Съюза на българските преводачи (2018).

Центърът за кариерно ориентиране във Варна организира безплатни летни занимания за деца

На 4 август е варненската премиера на романа "Безмълвие" от Неда Антонова, а на 7 август - на сборника "Български исторически четения 2020 "Наследство Българско" и на книгата "Хранене, дишане и сексуална култура".

На 8 август са представянията на книгите "Методика за обучение по Иайдо" от Леонид Караваев и "Дзен в бойните изкуства" от Тайсен Дешимару. Литературните срещи са с Елица Виденова - автор на стихосбирката "Хляб за утре" (31 юли), Ангел Г. Ангелов - автор на романа "Пътуването" и на сборника с разкази "Внезапно сбогуване", удостоен с наградата "Милош Зяпков" (1 август).
БТА