В Община Варна все още не знаят кога точно ще започне ремонтът на Аспарухов мост и в кои участъци. В края на миналата седмица министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков обяви по време на визитата си в морската столица, че строителните дейности ще започнат в средата на месец април след отварянето на бул. ”Приморски”.

Въпреки това в местната администрация все още не е получено официално уведомление от агенция „Пътна инфраструктура”, която е отговорна за поддръжката на съоръжението. 

Ремонт на Аспарухов мост тази пролет ще има, започва през април

В общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ са разбрали от медиите за предстоящия ремонт, заяви директорът й Петър Гърбузов пред общинските съветници от транспортната комисия. Те се събраха на извънредно заседание, на което да обсъдят мерки за облекчаване на трафика в града заради множеството строителни дейности по основни трасета. 

Полицаи застават по кръстовищата, за да борят задръстванията

До края на март едното платно на бул. „Приморски” ще бъде отворено, увери Гърбузов. Той не се ангажира със срок за завършването на бул. „Левски”, но до началото на летния сезон трябва да бъдат изградени мостовите съоръжения над булевардите „Сливница” и „Цар Освободител”.