/ Sofia Photo Agency, архив
Полицаи ще регулират движението по най-натоварени кръстовища във Варна в пиковите часове, докато приключат ремонтите на основни булеварди в града. Това стана ясно по време на извънредно заседание на транспортната комисия към местния парламент, на която бяха обсъдени мерки срещу задръстванията в морската столица. 

Вече са проведени разговори с областната дирекция на МВР, обяви зам.-кметът Тодор Иванов. Екипите, които ще бъдат създадени, ще включват служители на районните управления, тъй като КАТ имат само 2-3 дежурни екипа и те са ангажирани с обслужването на катастрофи. Общинските полицаи пък нямат правомощия да регулират движението, обясни Иванов. 

Друга мярка за намаляване на задръстванията е разчистването на неправилно паркирани автомобили по улиците, по които се пренасочва трафикът,. 

В Община Варна не знаят кога започва ремонтът на Аспарухов мост

Общинският съветник Димитър Карбов (НФСБ) определи като съществен пропуск, че координацията с МВР не е направена още със започването на строителните дейности. 

Неговият колега Януарий Вичев (БСП) нарече „грешка” затварянето на бул. „Приморски”. Според него ремонтите е трябвало да се извършват поетапно и на обектите да се работи денонощно. 

70 % от автомобилите се движат с по един човек, което допълнително натоварва трафика, изтъкна Янко Станев (СДС). Според него трябва да бъде стимулирано ползването на градския транспорт, но сега бус лентити били заети от автомобили. 

През последните месеци пътниците са намалели с 20 %, като всички линии са засегнати от задръстванията, коментира управителят на общинското дружество „Градски транспорт инж. Злати Златев

Христо Атанасов (Земеделски народен съюз „Александър Стамболийски”) алармира за неосветена отсечка по бул. „Левски” в района на РЗИ, където се извършат ремонтни дейности. Според него е трябвало да бъде поставено временно осветление, тъй като много пешеходци пресичат трасето.