В Девня изчистиха до асфалт
В Девня изчистиха до асфалт / пресцентър

Главните улици и булеварди в Девня са изчистени до асфалт и са проходими дори за автомобили с летни гуми. Усилията на снегопочистващата техника в момента са насочени към второстепенните участъци, които също са проходими при зимни условия, съобщи кметът на общината Свилен Шитов.

Междувременно от администрацията предупредиха, че общински инспектори ще проверяват дали собствениците и ползватели на жилищни сгради, ръководители на обществени учреждения и управители на търговски обекти са организирали почистване на снега от тротоарите и пешеходните пространства, както и премахване на висящите ледени висулки от зданията.

Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Девня задължава управителите на търговските дружества, едноличните търговци, ръководителите на предприятия, учреждения и обществени организации, собствениците и наемателите на сгради и търговски обекти да отстраняват до 12 часа след наваляването снега по тротоарите пред сградите и търговските обекти, както и да отстраняват в същия срок ледените висулки и опасните натрупвания от снега. Глобите за нарушителите варират от 50 до 250 лева.