В Аксаково разширяват забавачници, места ще има за всички малчугани
В Аксаково разширяват забавачници, места ще има за всички малчугани / снимки: Дарик Варна

Новоизграденият корпус към детска градина "Дружба" в Аксаково решава проблема с недостига на места в забавачниците. Това стана ясно при откриване на пристройката, чийто капацитет е 50 деца. Така в най-голямата забавачница в Аксаково вече се обучават 200 малчугани, посочи директорът на детското заведение Снежа Рачева.

Функционалното разширяване на детската градина се наложи заради увеличаващия се брой на децата в бързо разрастващия се град. В Аксаково трайно се заселват предимно млади семействa. През последните години положителният прираст на населението е значителен. Положителна е тенденцията за непрекъснато нарастване на относителния дял на населението на община Аксаково в детска и училищна възраст, отчитат от кметството.

В изграждането на новия корпус са вложени 380 000 лева общински целеви средства. Други 40 000 лева са инвестирани в обзавеждане и оборудване, разкри при откриването кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов.

Новият корпус представлява пристрояване, в което на две нива са разположени всички необходими помещения за две групи деца на над 3-годишна възраст. Пристроената част ще използва обслужващи административни и битови помещения на съществуващата сграда.

В Аксаково разширяват забавачници места ще има за всички малчугани
netinfo

В Аксаково разширяват забавачници места ще има за всички малчугани
netinfo

Освен основните помещения, новият корпус включва входно предверие и топла връзка със съществуващата сграда. Във връзка с новата пристройка са изградени още две площадки за игра и е благоустроен и озеленен дворът на детското заведение.

Подобно разширение догодина предстои да бъде направено и на другата детска градина в Аксаково, обяви инж. Атанас Стоилов. Новият корпус там също ще бъде с капацитет за 50 деца.

В Аксаково разширяват забавачници места ще има за всички малчугани
netinfo

Снимка за спомен на кмета Стоилов и негови колеги от общината с децата и техните учители и възпитатели.