/ Дарик Варна, архив
Убиец на родилка иска още по-лека присъда, след като се размина с доживотен затвор. 23-годишният Красимир Атанасов вече се призна за виновен, че е причинил смъртта на 18-годишната Надежда Стойчева, с която е живял на семейни начала. Тежкото престъпление беше извършено на 7 ноември 2017 г. в квартал „Аспарухово”.

Обвиненият за убийството на млада родилка не e бащата на бебето й (СНИМКИ)

Красимир, който е от ромски произход, има 6 ефективни присъди и е наркозависим. Година преди убийството излязъл от затвора, а шест месеца след това заживял с жертвата си на семейни начала. 10 дни преди инцидента Надежда родила момченце, което изоставила. Детето не е от Красимир, който обаче е знаел за бременността й при запознанството им. 

Красимир Атанасов
Дарик Варна, архив

Във фаталния ден Красимир пребил до смърт приятелката си, нанасяйки множество удари с твърд предмет по тялото и главата й. 

Убиец на родилка се призна за виновен, доживотният затвор му се размина

Преди 4 месеца Красимир се призна са виновен пред Варненския окръжен съд и поиска делото да бъде гледано по съкратената процедура. Поради тази причина определеното му наказанието „доживотен затвор” беше намалено на 27 години престой зад решетките. 

Подсъдимият обжалва присъдата си пред Апелативния съд в морската столица, който днес разгледа жалбата му. В съдебната зала Красимир изрази съжаление за стореното и поиска да бъде намален размерът на наказанието му. 

Варненският апелативен съд ще се произнесе с решение в установени от закона 2-месечен срок.