Красимир Атанасов
Красимир Атанасов / Дарик Варна
Обвиненият за убийството на млада родилка във Варна Красимир Николинов Атанасов не е баща на бебето й. Той се е запознал с 18-годишната си жертва Надежда Стойчева преди половин година и двамата заживели заедно. 22-годишният мъж, който е от ромски произход, е знаел още тогава за нейната бременност. 

Бивш затворник уби жена си, която родила преди дни

Мотивът за убийството е ревност заяви пред журналисти прокурор Росица Георгиева. По тялото и главата на убитата са нанесени множество удари с твърд предмет, а по шията й има следи от душене. Нейното тяло беше открито в къща в циганската махала в квартал „Аспарухово”
 

Красимир Атанасов
Дарик Варна

„Съжалявам за постъпката си”, заяви Красимир в съдебната зала при гледането на мярката му за неотклонение. Варненският окръжен съд постанови той да остане зад решетките, тъй като има опасност да се укрие. 

Адвокатът на обвиняемия Калина Андреева изтъкна, че Красимир вече е можел да направи това, но е оказал пълно съдействие на разследващите. Той сам се е явил в полицейското управление в „Аспарухово”, след като е бил привикан по телефона за обяснения. 
 

Красимир Атанасов
Дарик Варна

Красимир Атанасов има 6 присъди, повече от които са за грабежи. Той е излязъл от затвора преди малко повече от година, като оттогава не е работил. 

Обвиненият е наркозависим. Според свидетелски показания в деня на убийството е бил под въздействието на дрога. 

Роденото преди две седмици бебе на убитата Надежда в момента е в болница. Бащата се води неизвестен, а на този етап не е ясно кой ще поеме грижите за детето.