Тръгва ремонт на кратерите по варненските улици
Тръгва ремонт на кратерите по варненските улици / Дарик Варна

Запълване на кратерите по варненските улици ще започне веднага след приемане на общинския бюджет. Това заяви кметът на морската столица Кирил Йорданов.

Първи в списъка за кърпене със студена смес са улиците "Тодор Влайков", "Брегалница", „Александър Рачински" и пътят пред Четвърта езикова гимназия.

Цялостна реконструкция на градските пътища ще започне при сухо време и температури над 10 градуса. Сред улиците, на които ще бъде направен пълен ремонт, са цялата "Тодор Влайков" и участъци от "Брегалница". Комисия ще решава кои други улици ще бъдат изцяло преасфалтирани. Тя ще следи и за качеството на прокопаванията и дефектиралите кърпежи. Там, където се докаже вина на строителните фирми, те ще бъдат санкционирани, закани се варненският кмет.

До 1 юни трябва да бъдат завършени още няколко инфраструктурни проекта - продължението на улица „Девня" и така отсечката от сградата на БМФ до Метро да се превърне в своеобразна магистрала, промяната на транспортната схема около Адвокатската градинка и пешеходният подлез на Траката.

Сън е, че улиците на града могат да бъдат тотално обновени, коментира градоначалникът. Според него на места улиците в града не са асфалтирани от 20-30 години, а пътните настилки не са правени за да издържат натоварването от навлезлите през последните години 40-50 тонни строителни машини.

Варненският кмет даде оценка "отличен" за снегопочистването в града. По думите му почистването на улиците е такова, че осигурява дейностите с първостепенен характер. "Видяхте какво се случва в София и страната. Видяхме какви са ефектите от снежното явление в Европа и други континенти. Градът ни функционира, като при същите параметри и характеристики на явлението други градове се огънаха много сериозно", коментира градоначалникът.