/ Дарик Варна, архив
Две мъртви овце са открити през уикенда на плажове във Варна. Едното полуразложено животно е било изхвърлено на пясъчната ивица в „Аспарухово”, а другото – на плажа в комплекс „Ривиера”, разкри пред Дарик д-р Даниел Денев, началник на отдел „Здравеопазване на животните” в Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) във Варна.

Трети труп на животно е открит днес в района на Морска гара във Варна. Първоначално е било взето за куче, но впоследствие се оказало, че също става дума за овца.

Трупът все още стои заклещен в тетраподите на Морска гара. Правят се опити да бъде прибран, но това засега е трудно, тъй като е заклещен надълбоко и има силно морско вълнение.

Снимки на полузразложените животни бързо обиколиха Фейсбук
Снимки на полузразложените животни бързо обиколиха Фейсбук Снимка: Борислав Ялнъзов

Все още не е ясен произходът на животните. Вероятно са изпаднали от преминаващ кораб, натоварен с живи животни, обясни д-р Денев. Състоянието на труповете показва, че най-вероятно са престояли доста време във водата.

Микробиологични изследвания в случая трудно могат да бъдат направени. Мъртвите животни задължително ще бъдат предадени за унищожение в екарисажа, увери специалистът от ОДБХ-Варна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.