Телефонни измамници надлъгани във Варна, закопчаха ги
Телефонни измамници надлъгани във Варна, закопчаха ги / netinfo
Двама мъже, ограбили възрастни жени чрез измами за няколко хиляди лева, са задържани от варненската полиция.

51-годишен софиянец се опитал да измами 73-годишна варненка. По телефона той се представил за нейн далечен внук с парични затруднения, след което й поискал 2000 лева. Възрастната жена изтеглила от банка сумата. Малко по-късно, в момент на получаване на парите пред Централна поща, измамникът е бил задържан.

По подобен начин жертва на телефонния измамник станали и други възрастни жени. 66-годишна жена от варненското село Тополи се вързала на телефонно обаждане от мъж, представил се за нейн далечен родственик. Мнимият роднина поискал 3000 лева, които получил на уговорена среща пред Варненската автогара.

По същата схема столичанинът завлякъл и 69-годишна варненка, от която получил 1500 лв.

Задържаният с инициали П. Г. е бил издирван за серия подобни измами в цялата страна. Срещу него са образувани досъдебни производства. В момента се документират и други негови престъпления.

Измамникът ще остане в ареста за 72 часа.

Белезници щракнаха на ръцете и на друг телефонен измамник. Жертва на измамата станала 63-годишна варненка. Според нейната жалба на 13 август около 19 ч на домашния й телефон се обадил мъж, който се представил за неин роднина, живеещ в момента в САЩ. След като я заблудил, поискал да зареди мобилния му телефон с ваучери за 50 лв., което жената изпълнила. По-късно същият отново позвънил и съобщил, че й изпраща колет с 37 000 евро, но тя трябва да даде на приносителя 4 500 лв.

В момент на предаване на опакована картонена кутия е задържан 30-годишният Ив. П. от Горна Оряховица – безработен и с чисто криминално минало

Материалите по случая са докладвани на Варненска районна прокуратура.