/ iStock/Getty Images
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд мъж за опит за убийство. Обвиняем е 26-годишен мъж, а престъплението беше извършено на 2 октомври 2018 г. в морската столица.

Неграмотен рецидивист на съд за изнасилване на старица

Димитър дължал 15 лева на своя познат Румен, който си ги поискал. След като длъжникът отказал да ги върне, познатият поискал и получил сумата от бащата на Димитър. С парите Румен отишъл в игрална зала в кв. „Владиславово“. Около 23,20 часа там пристигнал и Димитър заедно с приятелка и познат. В залата имало и други посетители.

Димитър започнал да дърпа Румен, като двамата си отправяли нецензурни реплики. Охранителят на залата ги избутал навън, където излезли и други посетители. Димитър сипел заплахи срещу Румен и свидетелите.

В един момент пострадалият впоследствие той е решил, че Димитър се кани да му нанесе  удар и го изпреварил, като го ударил с юмрук в главата и нанесъл удар и на познатия на подсъдимия. След това, той е хукнал да бяга.

Подсъдимият извадил сгъваем нож от джоба си, разгънал го и се отправил към близкия магазин, където бил пресрещнат от жертвата си. След като застанали лице в лице, той е нанесъл удар с нож в сърцето на жертвата, забивайки острието до дръжката на ножа.

30-годишен мъж с обвинение за опит за убийство остава в ареста

Повикани били полицейски екип, екип на охранителната фирма и линейка. Пострадалият бил опериран по спешност, което спасило живота му. Без операцията, предприета от лекарите, смъртта му е била неминуема, сочат резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Действията на Димитър Хр. се доказват от записите на охранителни камери, както и от свидетелски показания. Първоначално той е бил задържан, а впоследствие съдът изменил мярката му за неотклонение в домашен арест. Наложена му е забрана да напуска страната.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.