Стрелецът Петър бил племенник на митрополит Кирил, шегувал се преди убийството
Стрелецът Петър бил племенник на митрополит Кирил, шегувал се преди убийството / снимка: ВарнаУтре
Стрелецът Петър бил племенник на митрополит Кирил, шегувал се преди убийството
69266
Стрелецът Петър бил племенник на митрополит Кирил, шегувал се преди убийството
  • Стрелецът Петър бил племенник на митрополит Кирил, шегувал се преди убийството

39-годишният Петър Евтимов, който застреля жена си Живка и неин приятел, е бил племенник на варненския митрополит Кирил. Покойният митрополит е гостувал в дома му в Дългопол, разказа пред Дарик отец Иван Иванов от местния храм „Св. Иван Рилски”. Той е видял Петър малко преди двойното убийство. Срещата им станала около 11 ч. пред църквата, която се намира в съседство с къщата на стрелеца.

„Честитихме си празника Богоявление. Нямаше нищо необичайно в поведението му, беше спокоен. Както винаги се майтапеше с мен. Каза ми „Папаз, как е?” - той така си ми викаше. След това явно е заминал с кола за Варна”, разказа отец Иван.

Петър е бил ловец и е имал лично оръжие. Занимавал се с частен бизнес. Имал е два камиона, с които е извършвал транспортни услуги. Живка не е работила и се е грижила за двете им дъщери. Свещеникът е кръстник на 17-годишната Христина и на 9-годишната Силвия. Децата в момента са при роднини.

„Познавам ги от 20 години, бяхме приятелско семейство, много добри приятели. Петър беше добро момче, Живка беше винаги засмяна. Учуден съм се от случилото се. Утре не знам как ще изкарам погребението”, добави още отец Иван.

Застреляният заедно с Живка мъж се казва Стефан Георгиев. Той също е бил родом от Дългопол, но от дълги години живеел във Варна.

Какво още разказа отец Иван Иванов за Петър и Живка може да чуете в звуковия файл.