Сто писма с оценки на съветниците в кутията на Народно дело
Сто писма с оценки на съветниците в кутията на Народно дело / Варна утре

Стотина писма с талони за оценки на варненските общински съветници вече са в пощенската кутия на „Народно дело“. Ключът за нея се държи от нотариус Людмила Гонова. Днес тя взе за отговорно пазене писмата, които ще бъдат отворени на 7 януари.
Припомняме, че инициативата на „Народно дело“ и Дарик радио „Матура за съветници“ има за цел читателите и слушателите да оценяват работата на всеки един общински съветник поотделно. Оценяването става по шестобалната система, като има и графа „Не го познавам“. Писмата с оценките се съхраняват от нотариус Гонова и ще бъдат отворени на 7 януари 2011 г. в присъствието на журналисти и представители на политическите сили, които ще бъдат поканени специално.

Условията за участие в оценяването може да намерите всеки понеделник и петък в „Народно дело“. На страница 5 се публикува талонът. Ключът на пощенската кутия № 212 се държи от нотариуса, за да няма съмнения за манипулации. От писмата, които бяха взети за отговорно пазене, си личи, че няма организиран вот. Писма са изпратили редови читатели на вестника и очакванията са резултатите да дадат обективна представа за мнението на варненци.

Вие също може да гласувате. За целта е необходимо да закупите плик за писмо, да изрежете талона от вестника, да го попълните и след това да го изратите до пощенска кутия 212. Знаем, че процедурата отнема време, но тя дава гаранции, че оценяването ще бъде реално.