Спипаха серийни обирджии
Спипаха серийни обирджии / Sofia Photo Agency

Задържаха трима серийни обирджии, съобщават от пресцентъра на полицията. Арестът е станал след проведена специализирана операция на Криминална полиция на 11 февруари около 17.30 часа. При нея непосредствено след извършване на кражба от жилище на ул.”Шейново” са задържани трима варненци на 36, 37 и 38 години. При обиск у тях са открити радиостанция, ръкавици, плетени шапки, отверки, гаечен ключ и различни инструменти и приспособления за влизане с взлом.

След претърсване на домовете на задържаните са намерени вещи, които са предмет на 3 други кражби, които са извършени на територията на Варна. Освен частни домове потърпевши са и магазин за дрехи, както и фризьорски салон.

Предстои изясняване на цялостната престъпна дейност на групата, посочва директорът на Областна дирекция на МВР-Варна, комисар Димитър Димитров. Той подчертава, че действията на полицаите са съгласувани и реализирани под прякото ръководство на прокуратурата.

На тримата крадци ще бъдат повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група, както и за престъпления извършени в условия на опасен рецидив и продължаващо престъпление.

Двама от обирджиите имат по 9 присъди, които са издадени от районни и окръжни съдебни инстанции в различни градове на страната, а третият има три присъди за различни престъпления.