Спас Натов: „Бяхме ощетени”
Спас Натов: „Бяхме ощетени” / Добри Атанасов

Старши треньорът на БК Черно море порт Варна Спас Натов бе категоричен, че неговият тим е бил ощетен по време на гостуването си в Стара Загора, загубено след продължения срещу Берое с 87-89.

„Мачът бе много равностоен, на приливи и отливи, със силни моменти и за двата отбора. Докарахме го дотам, че можеше и да спечелим. Съдбата ни обърна гръб в редовното време. Изпуснахме да реализираме сами срещу коша. Така ни е било писано. След това в продължението загубихме. Убеден съм, че съдийските грешки, допуснати в мача бяха повече в наша вреда. Особено що се отнася до второто полувреме и продължението. Най-фрапиращата грешка, бе че съдията първо ни зачита кош след пипане на мрежичката, след това се консултират и го отменят. Топката бе наше притежание, но даже и не я получихме, а я дадоха за нашия противник.  Това стана при равен резултат в четвъртата част. Току що гледахме пак само 4, или 5 минути от мача и вече видях 4 грешки в наша вреда”, коментира възмутен Спас Натов.

„Иначе отнвово допуснахме да ни вземат борбата. Нашият противник ни взе 10 борби повече, което в равностоен мач натежава. Може би и накрая в нападение бяхме по-бавни, отколкото ни се искаше. Неприятно е, че загубихме. За мен е още по-неприятно, тъй като се чувствам ощетен”, завърши Натов.