Слагат шадравани и в „Чайка”
Слагат шадравани и в „Чайка” / Дарик Варна

Край новоизградените спортни игрища в кв."Чайка" ще бъде оформен парк с фонтан, пейки и градинско осветление. Това обаче ще се случи догодина, тъй като в момента Общината не разполага със средства за тази цел. Това заяви кметът Кирил Йорданов при посещение на комплекса. Край него е предвидено изграждане и на параклис върху терен, дарен от Общината на Българската православна църква, обяви още Йорданов.

Новоизграденият спортен комплекс в „Чайка" се стопанисва от общинско предприятие „Спорт за всички". В определени дни ученици от Математическата гимназия ще провеждат часовете си по физкултура на новоизградените игрища за футбол и баскетбол. По един час на ден там ще тренират и деца от футболни клубове, които нямат собствена база.

1700 деца, или с 300 повече от миналата година, ще бъдат обхванати в общинската програма по плуване. Уроците ще се преподават на комплекс „Приморски", в басейните, изградени в петте детски градини и едно училище, както и в новия плувен басейн „Делфини" в кв. „Възраждане", след откриването му скоро.

Обмисля се въвеждането на семейни пътеки за ползване на общинската спортна база. Нововъведението ще има за цел да стимулира спорта както сред по-малките, така и сред техните родители.

30 млн. лева е инвестирала Община Варна в изграждане и обновление на спортни обекти през последните години, похвали се градоначалникът.