Регистрацията на ГЛАС се бави заради членски наплив
Регистрацията на ГЛАС се бави заради членски наплив / netinfo
Гражданско движение "ГЛАС" е събрало необходимия брой членове, за да се регистрира като политическа партия в Софийския градски съд и да участва в местните избори на есен. Това обяви председателят на организацията инж. Пламен Андреев. По думите му за 117 дни живот членската маса на ГЛАС е надхвърлила 7000 души. Председателят на ГЛАС определи като противоконституционни предложенията да се отказва регистрация на партии, които не са участвали в парламентарни избори.

По време на кампанията за местните избори партията ще разчита на директния и човешки диалог с гражданите и няма да разчита на рекламни агенции. От ГЛАС представиха проект за договор с Гражданина на община Варна, в който членове и симпатизанти на движението се задължават да почистват леките отпадъци в Морската градина през летния сезон, а гражданинът на Варна ще приеме като нов стандарт, ще контролира и ще изисква това. Идеята е да се подпомогнат усилията на общината в сметопочистването, обясниха от ГЛАС.

Всеки, който се включи в акцията, която ще се казва "Плодове за смет", ще получи тениска с надпис "Аз съм гражданин на Варна" и бадж, в който ще бъде записано името и неговата професия.

Партията осигурява и гаранция за изпълнение на договора на стойност 20 000 лв. Ако кампанията се окаже безуспешна, те ще бъдат изразходвани за обществено полезни нужди съобразно исканията на гражданите.

В изпълнение на целта за пряк диалог партията ще постави и пощенски кутии с надпис ГЛАС на различни места в града, в които варненци ще могат да пускат писма, в които да посочват обществени проблеми и съвети за разрешаването им. Вече са открити и интернет форуми, където ще се публикуват и снимки, които отразяват проблемите на Варна.