Коледата на госпожа Коледа
Коледата на госпожа Коледа / ТМПЦ - Варна
Спектакълът е предназначен за деца от 4 до 104 години 
На 10 декември, понеделник, е премиерата на най-новия спектакъл на  Варненския драматичен театър. "Коледата на госпожа Коледа" е тотално разпродадена, въпреки че след премиерата в 18.00 часа утре, всеки ден до 21 декември са предвидени по 3 спектакъла, похвалиха се от театъра.

"Коледата на госпожа Коледа" е по едноименната пиеса на Магда Борисова, отличена с награда от Международния конкурс „Драматургия за деца” 2018. Режисьорският прочит е на Стоян Радев Ге. К., в главната роля с актрисата с най-заразителния смях Гергана Арнаудова (Госпожа Коледа) и младата и талантлива Полина Недкова (в ролята на 10-годишната Симона).  

Коледата на госпожа Коледа - най-новият спектакъл за деца на Варненския театър (СНИМКИ)

В спектакъла, предназначен за деца от 4 до 104 години, има майсторска игра, прекрасна сценография, завладяваща музика, добра режисура и увлекателен и докосващ сърцето сюжет. В нощта срещу Коледа малката Симона остава сама вкъщи, защото родителите й са на работа. Изненадващо се появява съпругата на Дядо Коледа - госпожа Коледа, която й носи забравения подарък. Двете посещават инкогнито три семейства и виждат как всяко от тях празнува. Темата за коледния празник е майсторски преплетена с темата за благотворителността и милосърдието по достъпен и увлекателен начин за по-малките зрители. Симона открива, че хората са различни и различно празнуват и че смисълът на Коледа не е нито в скъпите, лъскави подаръци, нито в храната, а в добрината и състраданието.

Коледата на госпожа Коледа
ТМПЦ - Варна

„Впечатлява ме как децата са много по-мъдри от нас. И по някакъв начин това е показано в спектакъла“, сподели пред Дарик Полина Недкова. Тя разкри, че в спектакъла силно са застъпени добродетели като състраданието и благодарността. „Ние не осъзнаваме колко много имаме, а е добре да го оценяваме навреме, на място. Защото много често това което имаме, е много повече от това, което имат други хора. И трябва да сме доволни“, изтъкна Недкова.

„Да играеш пред деца е по-отговорно. Колкото на сериозно да играем едно представление за големите ни зрители – драматично или комедийно, много по-сериозно се стараем да го направим пред малките зрители“, изтъкна Гергана Арнаудова.

„Малките зрители са като радар и улавят всяка една лъжа. Не можеш да ги излъжеш. Искаме да ги впечатлим с цялата история и да повярват, че има чудеса, стига да вярваш“, каза Станислав Кондов, който се превъплъщава в Котарака Кот. 

"Коледата на госпожа Коледа" е със специалното участие на любимия на поколения варненци Данаил Мишев и актрисата Весела Бабинова, която гледахме във филма "Вездесъщият" - българският кандидат за „Оскар“.

Спектакълът се осъществява с благородното съдействие на Къщата на Ви, Bar BRAND и УМБАЛ "Света Марина".