Коледата на госпожа Коледа
Коледата на госпожа Коледа / ТМПЦ - Варна
На 10 декември от 18.00 часа на Сцена Филиал ще е  премиерата на „Коледата на госпожа Коледа”. Най-новият спектакъл за деца на Варненския драматичен театър „Стоян Бъчваров” е по едноименната пиеса на Магда Борисова, отличена с награда от Международния конкурс „Драматургия за деца” 2018. Той се осъществява с благородното съдействие на Къщата на Ви, Bar BRAND и УМБАЛ "Света Марина".

Коледата на госпожа Коледа
ТМПЦ - Варна

В спектакъла, предназначен за деца от четири до сто и четири години, има майсторска игра, прекрасна сценография, завладяваща музика, добра режисура и разбира се увлекателен и докосващ сърцето сюжет. В нощта срещу Коледа, десетгодишната Симона остава сама вкъщи, защото родителите й са на работа. Изненадващо се появява съпругата на Дядо Коледа - госпожа Коледа, която й носи забравения подарък. Двете посещават инкогнито три семейства и виждат как всяко от тях празнува. Темата за коледния празник е майсторски преплетена с темата за благотворителността и милосърдието по достъпен и увлекателен начин за младата аудитория. Главната героиня ще открие, че хората са различни и различно празнуват и че смисълът на Коледа не е нито в скъпите, лъскави подаръци, нито в храната, а в добрината и състраданието. Защото няма значение, колко си малък - ако имаш желание, винаги можеш да направиш нещо по-голямо от теб самия. 

Магда Борисова - шарж
Магда Борисова - шарж ТМПЦ - Варна

Сценична редакция, режисура и музикална среда Стоян Радев Ге. К., който постави „Сън“ и още две пиеси на Магда Борисова; сценография Василена Ялъмова, костюми Василена Ялъмова и Даниела Николчова; оператор Свилен Славов, Виктор Добрев. В ролите ще видим почти всички актьори на Варненския драматичен театър, начело с актрисата с най-заразителния смях Гергана Арнаудова в ролята на госпожа Коледа. В останалите герои с удоволстие се преобразяват: Дядо Коледа - Димитър Костадинов, Станислав Кондов - Котарака Кот; Полина Недкова – Симона, Милена Кънева - Майката на Симона, Константин Соколов - Бащата на Симона, Николай Божков - Пиперков, Биляна Стоева - Пиперкова, Ненчо Костов - Пиперков джуниър, Пламен Димитров - Паричков, Веселина Михалкова – Паричкова, Теодора Михайлова - Паричкова старша, Весела Бабинова - Паричкова джуниър, Симеон Лютаков – Гълъбов, Даниела Викторова – Гълъбова, Цветина Петрова - Гълъбова джуниър. 
В този страхотен екип по-възрастните ще разпознаят и Данаил Мишев, един от дългогодишните, любими на варненската публика, актьори. Ветеранът, когото отдавна не сме виждали на сцената, сега ще ни зарадва със специалното си участие в ролята на Просяка.

Коледата на госпожа Коледа
ТМПЦ - Варна

Другото специално участие е на младата актриса от „Малък градски театър зад канала“ Весела Бабинова, която играе една от главните роли във филма „Вездесъщият“, българския кандидат за ОСКАР. Позната също от постановките на Явор Гърдев в Народния театър „Нощна пеперуда“ (Награда АСКЕЕР 2012) и „Хамлет“, Весела Бабинова за пръв път ще се изяви на сцената на Варненския драматичен театър в „Коледата на госпожа Коледа“.

След премиерата, „Коледата на госпожа Коледа” ще се играе от 11 до 21 декември, всеки ден от 11.00, 13.00 и 15.00 часа.