Разбиха банда, източвала банкови сметки
Разбиха банда, източвала банкови сметки / DarikNews.bg

Организирана престъпна група за източване на банкови сметки чрез скимиращи устройства и т. нар. бели пластики е разкрила варненската полиция, съобщи шефът й ком. Димитър Димитров. Бандата е била разбита вчера в 13:00 часа след предварително съгласуване с Окръжна прокуратура.

Претърсени са 8 адреса и два автомобила във Варна, от които са иззети веществени доказателства, сред които 6 лаптопа, 3 компютърни конфигурации, едно скимиращо устройство, заготовки за скимери, около 50 бели пластики, клонинг карти, голям брой SIM-карти, 27 мобилни телефона, 4 газови пистолета, 83 хил. лв., 500 евро и наркотични вещества.

Задържани са трима младежи от Варна, двама от които не са криминално проявени, разкри шефът на варненските полицаи. Третият е уличаван в измама и кражби.

Триото е задържано за 72 часа с прокурорско нареждане, съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Очаква се на тримата да бъдат повдигнати обвинения. Работи се по установяване на друга незаконна дейност на лицата, както и за връзките им с други престъпни групи.

Предстои да се разбере къде е действала бандата и какви сметки е източвала. Обираните банкомати са предимно варненски, посочи ком. Димитров.