Пътуващото лятно кино минава и през Варна
Пътуващото лятно кино минава и през Варна / avtokino.bg

Пътуващото автокино отново тръгва на обиколка из страната. От 23 септември до 23 октомври автокиното ще обиколи Варна, Добрич, Шумен, Разград, Русе, Велико Търново, Плевен. Ловеч, София, Перник, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Сливен и Бургас.

В морската столица ще е първата прожекция (23 септември). Екранът ще бъде разположен на полигона под „Почивка", по пътя за крайбрежната алея.

Прожекциите във всички градове ще започват в 19,00, 20,30 и 22,00 часа, а филмите ще са отново български - "11 А" и "Каръци". За най-малките организаторите са подготвили анимационен филм от 19,00 часа - "Ледена Епоха: големият сблъсък". Ценителите на фокуси ще могат да се насладят на филма "Зрителна Измама 2".

Автокиното се гледа от автомобил на екран с размери 5 на 10 метра и на височина от земята 2 метра. Звукът се приема от радиото в автомобила на съответната честота за града, изписана на екрана.

Желаещите да присъстват е необходимо да закупят билет предварително или в деня на прожекцията. А местата са ограничени до 50-60 автомобила.

Билетите ще са на цени 8 лева. За деца от 2 до 14 години билетите ще са по 7 лева. За хората в неравностойно положение входът ще е свободен.