/ iStock
Нидерландец с психически отклонения е нападнал две жени и дете в Морската градина във Варна през уикенда.

27-годишният мъж е привлечен към наказателна отговорност и задържан за срок до 72 часа от Районната прокуратура в морската столица.

Мъж с психични проблеми тормози и напада хора във Велико Търново

Арестуваният е поданик на Кралство Нидерландия, временно пребиваващ в Република България. Обвинението е за умишлено и по хулигански подбуди причиняване на телесни повреди на повече от едно лица, включително малолетно дете.

На 29 септември по обяд той нападнал без причина жените и детето, като първо агресията му се насочила към по-възрастната жена и той я ударил с юмрук в главата. След това мъжът нападнал детето, чиято майка също пострадала, докато се опитва да го предпази.

Предвид събраните доказателства относно поведението на обвиняемия и непредизвиканата агресия към непознати хора, наблюдаващият случая прокурор е назначил съдебно-психиатрична експертиза. Резултатите от нея, получени в днешния ден, показват, че мъжът страда от психично заболяване и по време на нападението е бил в състояние на продължително разстройство на съзнанието, поради което не е могъл да разбира свойството и значението на извършеното, както и да ръководи постъпките си.

Психичноболен мъж намушка двама в Добрич, единият почина

Предвид установеното към момента състояние на мъжа и обстоятелството, че същият представлява опасност за себе си и околните, предстои той да бъде предаден на органите на реда с оглед отвеждането му в психиатрична клиника за прилагане на спешна психиатрична помощ спрямо него.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня