/ снимка: МВР Варна
Камери заснеха въоръжен грабеж на хранителен магазин във Варна. На видеото се вижда как млад мъж насочва пистолет срещу две продавачки и отнема оборота от 500 лева.

Една от продавачките - Ваня Кръстева, се опитва да спре обирджията.

„С колежката отчитахме касата, когато влезе маскирания мъж. Той хвърли торбичка на масата и каза да слагаме оборота вътре. Опитахме се да то „забаламосаме” малко, да го разубедим по някакъв начин, обаче той беше много настоятелен.

Каза да слагаме парите в торбата. Когато колежката ми се обърна, той посегна към чекмеджето с парите и аз се опитах да го спра, обаче той беше много бърз и избяга. Исках да му хвана ръцете, да го спра, но не успях. Оръжието му остана в ръцете ми, но се разглоби и част от него падна на земята”, разказа Ваня Кръстева в предаването „Тази сутрин” по bTV.

Полицията издирва извършител на въоръжен грабеж (ВИДЕО)

„Преди него влезе друг мъж, взе си една вафличка, личеше си, че е наркозависим. Той гледаше също към чекмеджето, след няколко минути влезе другият – с маската, след като в магазина вече нямаше други клиенти”, спомня си още продавачката. Тя обясни, че е успяла да види само очите му и няма да може да разпознае обирджията.

„Дадох си сметка, че съм в опасност след това. В първия момент не мислиш а действаш", каза още Ваня Кръстева. Случаят е от преди месец, но едва сега беше оповестен от полицията заедно със записи от камерите, в опит извършителите да бъдат открити.

От полицията отправят апел всеки, който разпознае някой от двамата мъже, да сигнализира в най-близкото полицейско управление.