/ iStock
Почистване на труднодостъпните плажове „Романтика“, „Галата“, бреговата зона на местност „Зеленика“, както и на плажа в кв. „Аспарухово“ във Варна пред рибарско селище „Карантината“ ще бъде извършено на 1 август от 16 ч.

Инициативата е част от съпътстващата програма на кинофестивала за късометражно кино „Карантината“ и е част от кампания под надслов #БезОтпадъци, по проект ”Партньорство за красива и чиста България”, на сдружение “BG Бъди активен”.

Спасиха трима давещи се в морето в Несебър (ВИДЕО)

Отпадъците ще бъдат извозени с лодки до плажа на рибарското селище, а в разделното почистване ще се включат доброволци от школа „Дедал“, клуб „Приятели на морето“, сдружение „Пауър Джъмп“ и рибарите от рибарско селище Карантината. След акцията ще има прожекция на късометражен филм, засягащ темата за “ничиите отпадъци“, който засяга проблема с замърсяването на крайбрежните райони и морето.

Осмото издание на Международния кинофестивал за късометражно кино „Карантината“ ще се проведе в периода от 2 до 8 август на едноименния плаж в кв. „Аспарухово“.