По-малко пари от туризъм през тази година
По-малко пари от туризъм през тази година / DarikNews.bg

3 милиона и половина лева от туристически такси са постъпили в бюджета на общината за изминалата година, стана ясно на заседанието на Постоянната комисия по "Търговия и туризъм". През тази година размерът на таксата ще се запази, но сумата, която ще се събере, ще бъде по-малка, прогнозират общинарите. За тазгодишния бюджет са предвидени 3 млн. и 200 хил. лв.

За ползване на пазари и тържища са определени 1 млн. и половина лева, както и през 2009-та година. 330 хил. лв. са заложени за инвестиции в Аладжа манастир, а 40 хил. лв. - за малките Римски терми. В панорамна площадка в кв. "Галата", която да привлича туристи, ще бъдат инвестирани 609 хил. лв.

Над 2 млн. лв. приходи от реклама за миналата година отчетоха в комисията при заложени 1,8 милиона. 350 хил. лв. от бюджета за 2010-та година да бъдат заделени за демонтаж на остарели съоръжения, решиха още съветниците. Тази година от реклама се очакват по-малко приходи заради икономическата криза.

Съветниците от комисията по търговия одобриха и схемите за разполагане на сезонни обекти в районите "Аспарухово", "Владиславово" и "Младост". Заради липсата на достатъчно работа, около половината от търговските места са останали незаети през миналата година.