Пиян шофьор с 3 промила отнесе присъда
Пиян шофьор с 3 промила отнесе присъда / БГНЕС, архив

Варненският районен съд  наложи наказания на двама водачи на автомобили - за шофиране в нетрезво състояние и без валидна шофьорска книжка.

46-годишният К. Костов беше осъден на 9 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок. Съдът лиши подсъдимия и от право да управлява моторно превозно средство в продължение на 1 година и 2 месеца.

На 19 юни тази година, около обяд, той седнал пиян зад волана на „Фолксваген Голф“. Друг водач забелязал криволичещия автомобил, пътуващ от „Златни пясъци” към Варна, и подал сигнал на тел. 112.  Полицейски патрул успял да спре за проверка почерпеният в района на Червения площад.  Той слязъл от купето с нестабилна походка, взетата му кръвна проба отчела концентрация от 2,98 промила алкохол.

Костов има предходно осъждане с влязла в сила присъда, също за шофиране след употреба на алкохол. В съдебна зала днес бе постигнато споразумение между страните за размера и вида на наказанието, което съдът одобри. Съдебният акт не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

33-годишен неправосопособен водач отнесе глоба в размер на 1500 лева. 33-годишният мъж на 4 юни т.год. управлявал лек автомобил без да притежава валидна шофьорска книжка. Той  бил засечен при рутинна проверка в района на местност „Харамията“ да управлява „Рено Клио“. Проверка в информационните масиви на МВР показала, че водачът е бил санкциониран по административен път за идентично нарушение, извършено няколко месеца преди настоящото деяние.