Отложиха делото срещу рецидивиста Марин Живков
Отложиха делото срещу рецидивиста Марин Живков / netinfo
Варненският окръжен съд отложи делото срещу Марин Живков заради необходимост от събиране на нови доказателства. 39-годишният рецидивист е обвинен в изнасилване на 4 млади момичета и в жестокото убийство на 2 от тях. Престъпленията са извършени в периода 2000-2004 година. Процесът ще продължи през месец май, до когато се очаква да бъдат установени адресите на допълнително призованите свидетели, съобщи пресаташето на Варненския окръжен съд Елена Бангиева. Сега ще ви запознаем с престъпленията, по които е обвиняем Живков.

Разследването срещу Марин Живков започва през 2004 г. след молба на родителите на едно от убитите момичета – Радка Даскалова от Добрич, което по това време е обявено за издирване. След проверка на 54 лица служителите на полицията се спират на Живков. Той е от Варна и е криминално проявен. Имал е приятелска връзка с изчезналото момиче. Бил е клиент в магазина, в който тя е работела.

Марин Живков е задържан през 2005 г. Тогава прави пълни самопризнания за убийството на две жени. След проучване на полицията е установено, че срещу него от 1996 до 2001 г. има образувани три следствени дела за изнасилване. И трите са прекратени поради липса на доказателства.

Другото момиче, за убийството на което Марин признава, е на второкурсничката от Икономическия университет Сашка Димитрова. Четирите жертви на серийния убиец са на възраст между 16 и 23 години. Преди това Марин Живков е изтърпявал други присъди в затвора.