/ Dariknews.bg, архив
Районната прокуратура във Варна предаде на съд мъж, който неосигурил необходимите мерки за съхраняване на личното му огнестрелно оръжие, съобщиха от обвинението.

Пред съда ще бъде изправен 53-годишният Асен К. от Самоков. На 21 срещу 22 август 2015 г. той гостувал в хотел „Журналист“ край Варна, който бил стопанисван от негов приятел. Асен К. притежавал пистолет „Глог“ и 15 боеприпаса за него с разрешение на МВР. Нощно време мъжът оставял оръжието си в незакрепена към пода или стената каса в счетоводството на хотела.

На същата дата през нощта била открадната касата в помещението на счетоводството, където съхранявал пистолета си подсъдимият. Оръжието не е открито и до момента.

С действията си Асен К. нарушил два текста от Закона за оръжията, беоприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Ако бъде признат за виновен от Варненския районен съд, който предстои да насрочи делото за разглеждане, мъжът може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 5 години или глоба от 500 до 3000 лева.