/ Снимка: Дарик, архив
Варненският районен съд осъди 25-годишен младеж за кражба на картини и вещи от складови помещения. По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, съдът му наложи условно наказание – лишаване от свобода за 8 месеца, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години, информират от съдебната пресслужба.

Трима в ареста за кражба на кола

25-годишният се призна за виновен, че в периода от 1 юли до 6 октомври 2017 година, в условията на продължавано престъпление, от склад в района на Вятърната мелница във Варна извършил еднотипни кражби на открити в помещенията вещи. 

При първото деяние обект на посегателството му били  общо 9 картини, изрисувани от различни художници, както и едно антикварно радио. Подсъдимият помолил свой познат да го откара с колата си до антикварен магазин край пазара, като обяснил че непознати хора, за които работел му се издължили посредством картини. Парите от продажбата на чуждото имущество задържал за себе си. 

Задържаха 19-годишен за серия кражби от коли във Варненско

Младежът бил засечен и задържан при втория случай на кражба от същия склад. Той излъгал свой познат с микробус, че е намерил изхвърлена пералня и поискал от него да му помогне за транспортирането й. Подсъдимият отново проникнал през отвор в живия плет към двора на складовите  помещения, разбил катинара на входната врата и пренесъл към обособения отвор в плета съдомиялна.

Междувременно била активирана алармената инсталация на склада, пристигналите на място екипи от охранители забелязали товаренето на техниката в спрял наблизо бус и решили да го последват. Шофьорът на микробуса  видял следващия го специализиран автомобил, усъмнил се, че 25-годищния младеж е извършил нещо нередно и го откарал директно с крадената вещ до Второ РПУ.  

Подсъдимият е с чисто съдебно минало. Към момента причинените от деянието имуществени вреди за над 3500 лева са възстановени на пострадалите собственици. Съдебният акт е окончателен. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК