/ Дарик Варна, архив
21-годишен беше осъден от Районния съд във Варна за кражба на дрехи от спортен магазин. Кражбата е извършена на 20 декември миналата година при продължавано престъпление - с няколко отделни деяния, през непродължителен период от време, са били отнети мъжки и дамски облекла от един и същ търговски обект във Варна, информират от съдебната пресслужба.

Осъдиха 8 души за кражба преди 8 години

В следобедните часове на тази дата 21-годишният подсъдим се видял със свой познат и заедно с него, с личния си автомобил, отишъл до популярен магазин за спортни стоки.  Докато спътника му изчаквал в колата на паркинга, подсъдимият последователно на два пъти влизал в пробните на обекта, махал сигнализиращите етикети на харесани стоки, скривал ги под връхната си дреха и ги отнасял до колата.

Без да обяснява на своя познат как се снабдява с дрехите, подсъдимият за трети път влязъл в магазина, премахнал сигнализацията и облякъл под якето си анорак и ловна шуба, но на излизане след касовата зона бил спрян за проверка от охранител и действията му били разкрити.

Осъдиха 39-годишeн за грабеж на турист в центъра на Варна

Веднага бил подаден сигнал и на място пристигнал полицейски екип, като подсъдимият с протокол доброволно предал инкриминираните вещи на обща стойност около 650 лева. Причинените от престъплението вреди са изцяло възстановени.

21-годишният младеж е с чисто съдебно минало. Съдът одобри постигнато споразумение между подсъдимия и прокуратурата и наложи наказание от 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с изпитателен срок от 3 години. 

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.