снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / dariknews.bg
Осeм души получиха присъди от Районния съд във Варна за кражба на телефонен кабел, извършена преди повече от 8 години.  

След постигнато споразумение с прокуратурата и възстановяване на причинените щети на подсъдимите, които са на възраст от 28 до 47 години, бяха наложени условни наказания от 4 до 10 месеца лишаване от свобода

През деня на 13 март 2011 г. подсъдимитеотишли в открита местност в землището на село Разделна в посока село Тръстиково, където знаели, че има положени вкопани в земята  кабели на телефонен оператор. Те се придвижили с два леки автомобила -   „Опел“ и „Ауди“, като с носените лопати направили изкоп и открили положения кабел.  Успели да издърпат и натоварят на една от колите отделни кръгове и жила от кабела. 

По това време в района се провеждала полицейска операция заради зачестили посегателства върху железопътни комуникации. При опит да бъде извършена проверка на лицата, забелязани с лопати в ръце, те се разбягали в различни посоки. Един от подсъдимите обаче бил задържан, а в багажника на автомобила били открити проводници. По-късно бил получен сигнал за прекъснат телефонен кабел в района на село Разделна и било установено противозаконното отнемане по трасето. 

Трима от подсъдимите имат предишни присъди. 

Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.