/ ThinkStock/Getty Images
Варненският апелативен съд потвърди ареста на мъж, обвиняем за притежание на амфетаминопроизводни вещества. Светослав Донев е в ареста от 7 февруари, след като при специализирана полицейска операция от дома му бяха иззети 19,21 грама забранени от закона субстанции. Първичният тест е установил, че това са амфетаминопроизводни вещества, а се очаква и заключението на назначената от разследващите физико-химическа експертиза. Престъпление е тежко умишлено по смисъла на закона и се наказва с „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години, както и с „глоба“ .

Варненският апелативен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че не е отпаднала опасността Донев да се укрие или да извърши престъпление. Обвиняемият, макар и реабилитиран към момента на определяне на мярката за неотклонение, е регистриран за извършени от него тежки умишлени престъпления, за които е изтърпял наложени от съда наказания. 

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се оставя без уважение жалбата на Светослав Донев срещу продължаваната вече близо 4-ти месец най-тежка мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, не подлежи на обжалване.