Офицерският плаж – със забрана за къпане, но пълен (СНИМКИ)
Офицерският плаж – със забрана за къпане, но пълен (СНИМКИ) / снимки: Дарик Варна

Забраната за къпане в морето край Офицерския плаж продължава да е в сила. Това обаче никак не притеснява плажуващите, които плуват на воля в морската вода, показа проверка на Дарик.

Две табели, поставени в краищата на плажа, предупреждават за опасност при къпане. Предупреждението обаче не впечатлява никой. Деца и възрастни се отдават без страх на морски ласки.

Офицерският плаж  със забрана за къпане но пълен (СНИМКИ)
netinfo

Сигурността на плажа се гарантира от два спасителни поста. Издигнатият над тях червен флаг също не може да спре желанието за къпане на летовниците.

Офицерският плаж  със забрана за къпане но пълен (СНИМКИ)
netinfo

На няколко пъти това лято във водата на Офицерския плаж бяха отчетени завишени стойности на показателите „ешерихия коли" и „чревни ентерококи". Поредната забрана за къпане там бе издадена от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Варна преди повече от седмица. Нови проби от водата бяха взети вчера, като се очаква да бъдат готови в петък. Тъй като денят е почивен (15 август е Ден на Варна), забраната за къпане се очаква да бъде отменена най-рано в понеделник.

Офицерският плаж  със забрана за къпане но пълен (СНИМКИ)
netinfo

Въпреки че има забрана за къпане на Офицерския плаж, качеството на морската водата там вече е сравнително добро, коментираха за Дарик от РЗИ. Очаква се и последните проби да го потвърдят.