/ снимка: Petel.bg
14-годишният Денис Живков, който е обвинен за жестокото убийство на бездомник във варненския квартал „Владиславово”, остава зад решетките. Това постанови Окръжният съд в морската столица. 

За налагане на най-тежката мярка настояха от прокуратурата, изтъквайки, че престъплението е извършено с изключителна агресия, бруталност и жестокост. Момчето не е изразило съжаление за строеното, след като е било задържано от полицията.

Обвиниха 14-годишен за убийството на бездомник

Денис е извършвал и предишни безпричинни нападения над възрастни хора, става ясно от справка на Детска педагогическа стая. За тези случаи ще се събира допълнително информация. 

В съдебната зала Денис заяви, че иска да види майка си и баща си. Неговият защитник поиска момчето да бъде пуснато под домашен арест. От прокуратурата обаче изтъкнаха, че родителите не са упражнявали достатъчно добър контрол над детето.

Дете снимало с телефон убийството на бездомник (ВИДЕО)

Съучастник на Денис е 13-годишно момче, което обаче не може да носи наказателна отговорност по закон. То е в дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни извършители на престъпления.

Бездомникът беше намерен в безпомощно състояние в района на пазара до блок 20 във варненския квартал „Владиславово“. На 16 януари той се скарал момчетата, които на следващия ден го пребили. 

Искат постоянен арест за момчето, обвинено за жестокото убийство на бездомник

На 20 януари тийнейджърите отново нанесли жесток побой над Красимир, който се оказал фатален за него. Аутопсията показва, че смъртта му е настъпила вследствие тежка черепно-мозъчна травма. Починалият е и със счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.