Общински съветници ще разследват причините за бедствието
Общински съветници ще разследват причините за бедствието / снимка: Дарик Варна

Работна група от общински съветници ще разследва причините за потопа в „Аспарухово” и ще предложи мерки за превенция от наводнения. Предложението за нейното създаване беше направено от Костадин Костадинов („Варна утре”) по време на извънредна сесия, посветена изцяло на бедствието в квартала.

„Смятам, че дължим отговор на гражданите на Варна какво точно причини бедствието,  защото все още има много хора, които се чудят откъде дойде голямата вълна. Смятам, че всичко това има логично обяснение и то трябва да дойде като един документ, който да е с подписите на максимален брой съветници. Има много институции, които носят своята вина за случилото се – полицията, прокуратурата, дирекцията по горите, някои общински служби. Когато се разровят архивите на тези институции, ще се намерят достатъчно сигнали, преписки и докладни и ще се види кой какво е правил”, мотивира предложението си Костадинов.

Освен в него в работната група попаднаха още Марица Гърдева и Станислав Иванов (ГЕРБ), Огнян Къчев (БСП), Станислав Темелков („Атака”), Антон Апостолов („Промяна за Варна”).

Станислав Темелков („Атака”) упрекна задочно кметската администрация заради отсъствието на нейни представители на извънредното заседание. Единствено зам.-кметът по европейските въпроси Бисер Младенов се появи в началото на заседанието, но малко след това напусна залата.

„Кметът и всичките му заместници са в „Аспарухово” и помагат на място”, обясни на Темелков председателят на Общинския съвет Иван Луков.