Насилието в училищата и религиозното обучение
Насилието в училищата и религиозното обучение / netinfo
Последните прояви на насилие в училищата предизвикаха официално изявление на Духовно-просветния център “Св. арх. Михаил” във Варна към Варненската и Великопреславска св. митрополия. Освен това в изявлението е засегната и темата за въвеждането на религиозното образование в училищата.

От Варненската и Великопреславска св. митрополия предлагат в началото на следващата година в София да бъде организиран публичен дебат с представители на МОН и НС, и евентуално представители на други изповедания, за изготвяне на учебни правилници по религии за училищата.

Според представители на просветния център религиозният опит преминава през три степени. Запознаване с дадена религия, приемането й като лично убеждение и упражняването на религиозните практики, като молитви, постове и др.

Защо от центъра “Св. арх. Михаил” са загрижени за проявите на детско насилие? Защо Отец Василии смята, че просветният ни министър Даниел Вълчев е виновен за невъведеното обучение по религии в българските училища ще чуете в звуковия файл.