/ netinfo
Надзирателите във варненския затвор ще протестират за пореден път днес. Исканията им са за подобряване на заплащането и по-добри условия на труд. Те ще се съберат в 12:00 часа пред сградата на затвора.

Протест днес ще има и на колегите им в Бобов дол, а в следващите дни - на служителите в затворите във Враца, Ловеч и Пазарджик. За 26 март е нарочена демонстрация в София, където ще има среща на правосъдните министри на страните от ЕС. 

Да се предприемат незабавни действия, с които да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в сектор „Сигурност“, а държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното напрежение в затворите. Подписка с това искане вече набира скорост, като в национален мащаб тя е подкрепена от 1300 служители в подразделенията на ГД „Изпълнение на наказанията“ и ГД „Охрана“.

Подписката ще бъде отворена до 21 март, а след тази дата ще бъде изпратена до Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и до Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете.