Мъж на Годината 2011 Стефан Стойчев в предизборния щаб на ГЕРБ
Мъж на Годината 2011 Стефан Стойчев в предизборния щаб на ГЕРБ / netinfo

Спасителят от магистрала "Тракия" Стефан Стойчев, който стана Мъж на годината в престижната класация на Дарик радио през 2011 година, се включва в кампанията на ГЕРБ за предстоящите евроизбори. Това съобщи председателят на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов на пресконференция във Варна. Цветанов лично представи героя от магистрала Тракия и не скри гордостта си, че са го привлекли в сериозната битка, която предстои до 25 май. Самият Стойчев благодари за приятелството на зам.-председателя на ГЕРБ, както и на Варненския свободен университет, където е стипендиант. Стефан Стойчев ще отговаря за логистиката в предстоящата кампания.

В цялата история на класацията „Мъж на годината” той е първият непопулярен човек, който я оглавява. 32-годишният Стефан е от Чирпан, а призът получи заради това, че през лятото на 2011 г. помогна на много хора да се измъкнат от катастрофиралия автобус на магистралата близо до Пловдив.

За ценния подарък спасителят от магистрала "Тракия" тогава каза: "Тежка е сабята. Тежко е и признанието, което нося на гърба си в момента. Трябва достойно да го защитавам следващите години. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, и най-вече на журналистите от Дарик радио, които ме откриха".