/ Bulgaria beach soccer
Отборът на ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" спечели градското първенство на Варна по плажен футбол. Тимът на Николай Хаджиев спечели и трите си мача от шампионата, като последният успех, който записа  бе със 7:2 над Устрем (Караманите). Ангел Борисов и Данаил Борисов дадоха добър аванс на Морското училище, но Цветан Христов в края на първата третина и Драгомир Младенов в началото на втората изравниха.

Оттук до края обаче силите на играчите на Устрем започнаха да свършват и те допуснаха пет безответни попадения - две на Пламен Стойков, и по едно на Вилиян Николов и Данаил Борисов.

ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" победи МФК "Спартак" в градското на Варна

Вторият мач за деня и последен за турнира бе изключително оспорван.
В него шампионът на България МФК Спартак спечели със 7:6 над Олимпик и по този начин завърши на второ място във Варна, което също дава право на участие в държавния шампионат.

Играчите на Симеон Христов дръпнаха с 3:0 в първите 7 минути след попадения на Павел Адамов, Мартин Великов и Иван Жеков. Олимпик обаче се съвзе и показа, че притежава много добри качества като успя да обърне резултата до 4:3 в своя полза.

Още в първата третина момчетата на Георги Минков стигнаха до равенството след попадения на треньора Минков, имащият мачове в "А" група Георги Филипов и сина на бившия голаджия на Спартак, ЦСКА и Черно море Валентин Станчев - Ивайло.

Още в третата секунда на втората част Минков даде аванс на Олимпик - 4:3. До края на третината Спартак успя на свой ред да обърне резултата с попадения на Станислав Джамбазов и Костадин Иванов - 5:4.

В заключителните 12 минути Георги Минков оформи хеттрика си, изравнявайки от дузпа, но Павел Адамов вкара нови два гола и направи резултата 7:5 за Спартак. Георги Филипов оформи крайния резултат с втория си гол, но за повече силите на Олимпик не стигнаха.

Така ВВМУ (3 победи, 18:6) и МФК Спартак (2 победи 15:10) заеха първите две места, които дават право на участие в държавния шампионат. Устрем (1 победа, 10:15) завърши трети, а Олимпик (12:20) - четвърти.

"Спартак" и ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" тръгнаха с победи в градското по плажен футбол

Награждаването се проведе веднага след края на двубоите на Южния плаж,
като купите на призьорите връчи председателят на Комисията по плажен футбол към БФС Николай Чернев.

Държавното първенство започва следващия уикенд в Бургас. Припомняме, че според регламента право на участие в шампионата имат първите два тима от четирите градски първенства - на Русе, София, Бургас и Варна. Двубоите ще са по системата всеки срещу всеки и ще се проведат на територията на Бургас, София и Русе.

Най-добрите четири тима след тези три турнира ще играят на Суперфиналите, които ще се проведат във Варна. За първи път държавното по бийч сокър има и доста сериозен награден фонд.
Bulgaria beach soccer