/ Дирекция спорт, Община Варна
Около 180 ученици от 17 училища от град Варна ще вземат участие в спортен празник „Бързи и сръчни” за ІV клас, който се проведе на 7 март, сряда, от 15.00 до 17.00 часа, в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия.

Състезанията са част от стратегията на Община Варна за развитие на детско-юношеския спорт и имат за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките ученици.

Отборите на училищата се състоят от 5 момчета и 5 момичета /и до 2 резерви/ за всяка възраст. Трасето се състои от маршрут, което включва – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина около 20 метра.

Графика за провеждане на „Бързи и сръчни“ следващите възрасти е  следният:

      13 март /вторник/ III клас „Бързи и сръчни“
      15 март /четвъртък/ II клас „Бързи и сръчни“
      20 март /вторник/ I клас „Бързи и сръчни“
 
Всички надпревари ще се проведат отново в залата на Първа ЕГ от 15:00 часа. През месеците април и май са заложени и финалните кръгове, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди, осигурени от Община Варна

Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Дирекция Спорт, Община Варна