Бързи и сръчни отново и на 7 март
Бързи и сръчни отново и на 7 март / Дирекция спорт, Община Варна
Дирекция Спорт при Община Варнаотново организира детски спортен празник „Бързи и сръчни“. Този път в спортната проява участие ще вземат над 160 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 16 училища от град Варна. Състезанието се явява втори кръг от започналата през есента на 2016 г. лига „Бързи и сръчни“.
Надпреварата ще се проведе на 7 март /вторник/ от 15.00 до 16.30 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.
Проявите от втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23, 28 март и 4 април, отново залата на Първа ЕГ.
През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.
 
Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.
         Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.
Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.