/ Дирекция спорт, Община Варна
  Финал от веригата спортни празници „Бързи и сръчни“ за III клас ще се състои на 20 април. Организатор на събитието е Община Варна, дирекция „Спорт“ с подкрепата на РИО – Варна. Очаква се участие да вземат над 120 деца от ІII клас на възраст 8-9 години от 12 училища от град Варна. Състезанието e трети финален кръг от започналата през есента на 2016 г. лига „Бързи и сръчни“. Церемония по откриване ще се проведе от 15.30 часа в залата на Първа ЕГ.

След провеждането на всички финални състезания отново ще бъде изтеглена томбола с големите предметни награди: велосипед, ролери, скейтбордове, топки и други осигурени от „Декатлон“ Варна и Община Варна.

 Следващите финални прояви от третия финален кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за II, I клас ще се проведат съответно на 4 и 11 май, отново залата на Първа ЕГ.

Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

         Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.
Дирекция спорт, Община Варна