"Моряците" записаха първа загуба срещу "Пирин" на "Тича"
"Моряците" записаха първа загуба срещу "Пирин" на "Тича" / ПФК Черно море
 "Пирин" спечели с 1-0 гостуването си на "Черно море" на стадион "Тича" във Варна. Единственият гол падна в 3-ата минута на добавеното време на мача, когато Хендерсън реализира от пряк свободен удар. Гостите се бранеха в големи епизоди от срещата, като го правеха успешно, разчитаха на много редки контраатаки, но дочакаха своя миг, за да се поздравят с победата. За цял мач възпитаниците на Милен Радуканов обстрелваха едва 2 пъти вратата на Дюлгеров, но това се оказа достатъчно, за да си тръгнат с 3-ите точки при единствения точен удар.
"Черно море" изигра много слабо първо полувреме. Домакините владееха топката, но така и не стигаха до голови възможности. Показателен е фактът, че за 45 минути стреляха само веднъж по посока вратата на Макенджиев и то неточно чрез Зехиров в 39-ата минута.
През второто полувреме "моряците" бяха по-агресивни в атака, но Георги Илиев, Огнянов и Зехиров не успяха да материализират отворилите се пред тях голови възможности.
Тази победа за "Пирин" бе първа в историята на тима при гостуванията на "Тича". Преди този двубой  благоевградчани бяха гостували в 17 шампионатни мача, от които бяха загубили 10, а 7 пъти завършвали наравно.
Последната победа на "Черно море" на "Тича" този сезон датира от 28 юли.