Приключи надпреварата Бързи и Смели за второкласници
Приключи надпреварата Бързи и Смели за второкласници / Дирекция спорт, Община Варна
Над 130 деца от ІI клас на възраст 8-9 години от 11 училища от град Варна се включиха в детския спортен празник „Бързи и сръчни“, организиран Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.
Състезанието премина при много оспорвани и коректни бягания на децата, в залата на Първа езикова гимназия, а от 11 училища най-бързи и на-сръчни се оказаха децата на ОУ „Ангел Кънчев“, които грабнаха златните медали и шампионската купа, побеждавайки във финалното бягане СУ „Найден Геров“. В надпреварата за третото място ОУ „Иван Вазов“ изпревари с малка разлика децата на СУ „Димчо Дебелянов“, които са четвърти. Това състезание е първи кръг от веригата турнири, а следващите двубои ще се състоят през пролетта на 2018 година.
Организаторите осигуриха за всяко дете по една тениска с надпис на проявата, специална грамота за участие, купи и медали за призьорите.
 Последното състезание от „Бързи и сръчни“ за първи клас ще се проведе на 5 декември от 15.00 до 17.00 часа в многофункционална спортна зала на Първа езикова гимназия  и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.
 В сряда /6 декември/ от 10.00 часа в залата по лека атлетика на спортен комплекс „Локомотив“, ще се състои турнира по лека атлетика за 3-4 клас, където се очаква 10 училища да вземат участие при момчета и момичета.
Дирекция спорт, Община Варна