/ личен архив
Предлагаме ви мненията на Николай Грозев, Георги Давидов и Галин Стоянов- Патрика след загубата на "Черно море Тича" от "Академик" Сф снощи:

Капитанът на „Академик“ Николай Грозев бе най-резултатен при победата над „Черно море Тича“. Крилото завърши с коефициент на полезно действие 23, като отбеляза 24 точки, като реализира 6 тройки.

Николай Грозев, капитан на „Академик“:
„Като цяло съм доволен от представянето на целия отбор. Играхме много силно в атака. За съжаление в защита не се справяхме така добре, както в първия ни двубой за сезона. Не само аз стрелях добре, а и всички мои съотборници. Надявам се да продължим с добрите игри и да бъдем фактор в НБЛ през този сезон".

 
 

Георги Давидов, старши треньор на „Академик“:

"Показахме характер и доказахме, че добрата игра от първия кръг не е случайна. Напротив. Тя е плод на вложения много труд в тренировъчния процес и в този двубой го затвърдихме. „Черно море Тича“ е традиционно корав съперник на свой терен  и се радвам, че играхме стабилно почти през цялото време, като изключим последните 6-7 минути на двубоя. Николай Грозев поведе „Академик“,  като един истински капитан и лидер. Имаше ден и благодарение на него имахме комфортна преднина в мача.

Трябва да поздравя и колегата си Галин Стоянов за работата която върши с тези млади момчета. Да продължават да се борят все така, да не униват. Победите ще дойдат трябва само тренировки и себе раздаване във всяка една ситуация".

 

Галин Стоянов, старши треньор на „Черно море Тича“:

"Започнахме много стъписано и ни поведоха с 8:23. В хода на двубоя на няколко пъти сменяхме защитата, което ни даде някаква възможност на няколко пъти да се върнем в мача. Но при 10 точки разлика допускахме много лесни грешки вкараха ни две бързи тройки и всичко сякаш приключи. Един от големите ни проблеми, който ще бъде през целия сезон е борбата. Противникът спечели 19 борби под нашия кош, което е страшно много и трудно можем да противодействаме".
БК "Черно море Тича"