/ Дирекция Спорт, Община Варна
Около 70 деца от шест училища от град Варна на възраст 7 години взеха участие в спортен празник „Бързи и сръчни”, който беше предназначен за ученици от І клас. Състезанието се проведе в многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия и имаше за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Отборите на училищата се състояха от 5 момчета и 5 момичета от I клас. След пробягването на трасето, което включваше – спринтово бягане, слалом между конуси, провиране, прескок и шут с крак на топка във врата, с обща дължина 20 метра, с най-добри времена и финалисти се оказаха ОУ „Иван Вазов“, СУ „Димчо Дебелянов“, ОУ „Васил Априлов“ и ОУ „Ангел Кунчев“.

След полуфиналните бягания за финала се класираха ОУ „Иван Вазов“ и СУ „Димчо Дебелянов“, което бе повторение на финала от състезанието за първи клас през есенния кръг. С много малка разлика в резултатите победители и шампиони във второто издание за учебната година на спортния празник „Бързи и сръчни“ за 1-ви клас се оказаха децата на ОУ „Иван Вазов“ с време 2,23,18 мин.

На второ място и сребърните медали останаха за  СУ „Димчо Дебелянов“ с 2,23,90 мин. На почетното трето място и бронзови медали се класираха учениците на ОУ „Ангел Кънчев“ с 2,25,44 мин.

На 24 април е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.
 
Инициативата на Дирекция „Спорт“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателните и социалните умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин.
Дирекция Спорт, Община Варна