Над 150 деца се включиха в надпреварата
Над 150 деца се включиха в надпреварата / Дирекция спорт, Община Варна
 Над 150 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 14 училища от град Варна взеха участие в спортния празник „Бързи и сръчни“. Състезанието се явява втори кръг от започналата през есента на 2016 г. лига „Бързи и сръчни“. Община Варна, дирекция „Спорт“ са организатори на проявата.
Класиране:
1 място и шампиони са учениците на ОУ „Ангел Кънчев“
2. сребърни медали за децата на ОУ „Иван Вазов“
3. трето място и бронз за ОУ „Цар Симеон I“
 
Децата наградиха г-н Кристиан Димитров – директор на дирекция „Спорт“ при Община Варна и Данчо Илиев – експерт в дирекция „Спорт“, а състезанието беше открито от г-н Иван Иванов експерт ФВС към РУО - Варна.
Следващите прояви от втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се проведат съответно на23, 28 март и 4 април, отново залата на Първа ЕГ.
През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.
 
Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.
         Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.
Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.